Dommer løslader tre mænd i sag om falsk skulptur

Efter et næsten 11 timer langt retsmøde i Københavns Byret er tre mænd blevet løsladt i en sag om en påstået falsk skulptur af billedhuggeren Auguste Rodin. Dommeren har ikke fundet grundlag for at fængsle dem for bedrageri.

Ifølge Københavns Politi ville mændene føre auktionshuset Christie's i London bag lyset ved at sætte en falsk udgave af den kendte skulptur "Grubleren" til salg. Politiet har oplyst, at den ville indbringe mindst seks millioner kroner.

Men da skulpturen er falsk, var der ifølge politiet tale om bedrageri. Men det har politiet ikke kunnet overbevise dommeren om, da mændene tirsdag var i grundlovsforhør.

Mændene, der er beskyttet af navneforbud, er 47, 56 og 70 år. De blev anholdt mandag, efter at politiet havde ransaget flere adresser i København og i Nordsjælland.

De nægter sig alle skyldige.

En af dem er en tidligere dømt forretningsmand. Han sigtes for sammen med de to andre at have købt skulpturen og forsøgt at afhænde den gennem det kendte auktionshus, selv om de vidste, at den var falsk.

Christie's har ikke selv anmeldt den påståede lovovertrædelse til myndighederne, oplyser auktionshuset i en e-mail til Ritzau.

Det er Københavns Politi, der har rejst sagen, efter at der opstod mistanke om bedrageri på baggrund af efterforskningen af en anden sag.

Auguste Rodin fik i sin levetid fremstillet flere versioner af "Grubleren", og også efter hans død i 1917 blev der fremstillet versioner af skulpturen. Tilsyneladende skelner eksperter nøje mellem de tidlige og de sene versioner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip