Dommerkonflikten er afblæst

06/04/2013 02:00

BNB

Nyheder
DBU afbrød i sidste måned sammenarbejdet med de danske breddedommere, da man ikke kunne blive enige om lønnen i en ny aftale.Dommerne krævede 218 kr. for at dømme en kamp, men DBU var kun villige til at betale 207 kr., og derfor afbrød de to parter sammenarbejdet.På et møde fredag aften har de to parter indgået en aftale, der betyder, at breddedommerne igen kan komme i aktion på de danske fodboldbaner.Det bekræfter DFUs formand, Per Buttenschøn, overfor sporten.dk.- Vi har valgt en salomonisk løsning, hvor vi i 2013 har taget DBUs forslag om 207 kr. pr. kamp, og fra 2014 har vi taget DFUs forslag med 218 kr, og så index-regulerer vi det derfra. Det, synes vi faktisk, var en god løsning, siger han- Begge parter har fundet hinanden igen i god fordragelighed og godt sammenarbejde.Med aftalen kan der i princippet igen dømmes kampe med DFUs dommere allerede i weekenden.- Som det hedder nu, så er det så hurtigt, som det er muligt. Rent praktisk skal der jo lige sættes dommere på kampene, men i princippet fra nu, siger han.

Mest læste i dag

DBU afbrød i sidste måned sammenarbejdet med de danske breddedommere, da man ikke kunne blive enige om lønnen i en ny aftale.

Dommerne krævede 218 kr. for at dømme en kamp, men DBU var kun villige til at betale 207 kr., og derfor afbrød de to parter sammenarbejdet.

På et møde fredag aften har de to parter indgået en aftale, der betyder, at breddedommerne igen kan komme i aktion på de danske fodboldbaner.

Det bekræfter DFUs formand, Per Buttenschøn, overfor sporten.dk.

- Vi har valgt en salomonisk løsning, hvor vi i 2013 har taget DBUs forslag om 207 kr. pr. kamp, og fra 2014 har vi taget DFUs forslag med 218 kr, og så index-regulerer vi det derfra. Det, synes vi faktisk, var en god løsning, siger han

- Begge parter har fundet hinanden igen i god fordragelighed og godt sammenarbejde.

Med aftalen kan der i princippet igen dømmes kampe med DFUs dommere allerede i weekenden.

- Som det hedder nu, så er det så hurtigt, som det er muligt. Rent praktisk skal der jo lige sættes dommere på kampene, men i princippet fra nu, siger han.