Don Ø afhøres i kursfup-sag: Glistrup var et scoop

Samarbejdet mellem to tidligere topfolk i Parken, som nu er tiltalt for manipulation med selskabets aktier, var "fabelagtigt godt".

Sådan beskriver den tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaard i hvert fald parløbet med Jørgen Glistrup, som var direktør i Parken i 2002 til 2008.

- Jeg var i tvivl, om jeg skulle fortsætte i FC København, eller om jeg skulle fortsætte en international karriere. Jeg blev og fik sammen med bestyrelsen den opgave at finde en ny administrerende direktør, siger Flemming Østergaard i Københavns Byret.

- Jørgen Glistrup var interesseret, og det var et scoop at få så dygtig en medarbejder, siger Flemming Østergaard, der også er kendt som Don Ø.

Det er første gang, at Flemming Østergaard afhøres i Københavns Byret i sagen, hvor anklagemyndigheden vil forsøge at bevise, at den tidligere Parken-top opkøbte selskabets egne aktier for at manipulere med kursen i en periode i 2007-2008.

Senioranklager Benjamin Foverskov koncentrerer sig i første omgang om perioden frem til februar 2007. Flemming Østergaard fortæller, at Parken havde "syv ansatte og et fodboldhold", da han kom til i 1997.

Men selskabet udviklede sig, og Flemming Østergaard skulle aflastes.

Jørgen Glistrup overtog posten som administrerende direktør i 2002, mens Flemming Østergaard blev bestyrelsesformand, og de to indgik en klar aftale om rollefordelingen.

- Jørgen havde ikke det bedste forhold til medierne jævnfør erfaringer fra tidligere, og vi blev enige om, at det var mig, der tog ansvaret for de udadvendte opgaver i selskabet.

- Jørgen tog sig af det daglige. Han havde ansvaret for, hvordan virksomheden kørte. Det var et fabelagtigt godt samarbejde, som vi ville genoptage, hvis det lod sig gøre, siger Flemming Østergaard.

Han forklarer også, at det var Jørgen Glistrup, der som en del af den daglige drift stod for at opkøbe selskabets egne aktier, og at han havde fuld tillid til, at det skete i overensstemmelse med reglerne.

Afhøringen af Flemming Østergaard afbrydes jævnligt af kommentarer fra hans forsvarer, Sysette Vinding Kruse, og Jørgen Glistrups forsvarer, Karoly Németh, som synes, at anklageren gentager sig selv.

Også Flemming Østergaard har svært ved at skjule, når han er frustreret.

- Det er det dummeste, jeg har hørt, hvis en bestyrelse ikke skulle interessere sig for aktiekursen i det selskab, de sidder i bestyrelse for, udbryder han til et spørgsmål om, hvorfor han udviste interesse for aktiekursen i Parken.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip