Dong fyrer ansatte efter interne afsløringer om fusk

Dong har fyret seks af sine ansatte, efter at nye interne whistleblower-regler i energikoncernen har afsløret de seks i blandt andet misbrug af udleverede kreditkort og ulovlig returkommission fra leverandører.

Det skriver Jyllands-Postens netmedie Finans søndag aften.

Dermed har den interne revision i energiselskabet betydet et travlt 2014 med sager mod ansatte, som er kommet af indberetninger via Dongs whistleblower-ordning.

- Sagerne omfatter også brud på tavshedspligten, interessekonflikter og tvivlsomme leverandøraftaler, forklarer Dong-ledelsen i årsrapporten for 2014 ifølge Finans.

At det ikke er bagateller, understreges af, at det i et vist omfang omhandler sager, der er i strid med lovgivningen, og at de har udløst fyringer, siger Dongs topchef Henrik Poulsen til mediet.

Omvendt mener Dong-chefen, at afskedigelserne og den store aktivitet er et udtryk for, at de nye regler virker.

Ifølge aktieanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank vil sagen her og nu ikke påvirke selskabet.

Men han understreger over for Finans, at det vil det kunne komme til, hvis den slags sager bliver ved med at dukke op i samme hast som de seneste to-tre år.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip