Dong skiller sig af med 400 ansatte

Dong Energy fortsætter arbejdet med at effektivisere forretningen. Og nu oplyser koncernen, at man skal skille sig af med 350-400 ansatte.

Det fremgår af koncernens halvårsregnskab.

Fyringerne og en række andre tiltag vil samlet reducere omkostningerne med 300 millioner kroner i 2014.

Og det kommer til at gå hurtigt med at få fyret folk.

- Over de kommende uger vil der blive nedlagt 350-400 stillinger i koncernen. En vanskelig, men desværre også nødvendig proces for at styrke Dong Energys konkurrenceevne, siger Henrik Poulsen, der er direktør i Dong Energy.

Kommunikationschef i Dong Energy Karsten Anker Petersen påpeger, at det er stillingsnumre, der tales om - og ikke alle behøver at være fyringer.

- Der kan være tale om, at nogle stillinger er ubesatte - og at nogen vil tage en frivillig fratrædelse. Nu respekterer vi, at der skal noget tid til med tillidsrepræsentanterne. Men et realistisk bud er, at vi er færdig midt i september, siger han til Ritzau.

Der er endnu ikke fastsat, hvor i koncernen de mange stillingsnumre skal komme fra. Men ledelsen har fundet frem til de områder, hvor der skal slankes:

- Det er først og fremmest stillinger, der bliver nedlagt i vores stabsfunktioner på tværs af forretningen, Og så vil der ske nogle stillingsnedlæggelser i vores Wind Power forretning og i vores kraftværksforretning, siger Karsten Anker Petersen.

Koncernen fremlagde i februar en 2020-strategi. Og det er som et led i denne, at der nu skal fyres flere.

Det er ikke første gang, at Henrik Poulsen er ude og varsle fyringer. Også 2012 bød på sin pulje af slagsen, da direktøren i november sidste år meddelte, at medarbejderantallet på 7000 skulle slankes gennem fyringer af mellem 500 og 600 medarbejdere.

Samlet fik Dong Energy et overskud efter skat på 0,4 milliarder kroner i de første seks måneder af 2013. Det er et fald på 0,3 milliarder kroner i forhold til perioden sidste år.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip