Dong sparker havmølleprojekt til hjørne

Den danske energigigant Dong Energy udskyder byggeriet af en stor havvindmøllepark i Nordsøen. Det sker, fordi den danske koncern ikke kan få en aftale i hus med den hollandske netleverandør TenneT om at få strømmen ind til land.

Der er tale om projektet "Borkum Riffgrund 2" ud for den nordtyske kyst. I forvejen er Dong Energy i gang med projektet "Borkum Riffgrund 1", som ikke bliver berørt af, at projektet bliver lagt tilbage på hylden.

Det siger Christina Grumstrup Sørensen, direktør for offshore vindprojekter i Dong Energy, til Ritzau.

- Projektet er klart, men vi har ventet på TenneT. Og da vi ikke ved, hvornår vi kan få en aftale, rykker vi nu projektet tilbage i planlægningsgruppen, siger hun.

Dong Energys tidsplan lød på at bygge parken i 2015 - men energigiganten må nu revurdere planen.

- Vi udvikler flere projekter, end vi kan opføre. Så det her er noget, der er helt normalt i forretningsmodellen for offshore vindmølleparker, siger Christina Grumstrup Sørensen og fortsætter:

- Men vi får da ekstraomkostninger på projektet, da der er noget af det, vi ikke kan genbruge, når vi tager det frem igen, siger hun.

Hun understreger, at der ikke er foretaget nogen beslutning i forbindelse med finansiering af projektet. Det sker først, når alle godkendelser er klar.

Det udskudte Riffgrund 2 ligger lige ved siden af Riffgrund 1, der er ved at blive bygget i Vesterhavet. Parken skal levere CO2-fri strøm til mere end 285.000 husstande, når den står færdig.

Halvdelen af Borkum Riffgrund 1 er allerede solgt fra til Legos moderselskab, Kirkbi, og Oticon for 4,7 milliarder kroner. Den ventes færdig i 2015.

 

 

Dagens Gossip