Dong tæt på norsk milliardsalg

Energikoncernen Dong Energy er tæt på at sælge en større norsk virksomhed i milliardklassen, erfarer Berlingske. Ifølge oplysningerne melder virksomheden salget ud i dag eller i morgen.

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvilken virksomhed det drejer sig om eller en mere præcis pris på den. Men et godt bud kunne være de norske landbaserede vindmølleparker Mehuken 1 og 2 med sammenlagt kapacitet på 22,6 megawatt, hvoraf Dong Energy ejer en tredjedel af parkerne. Det ville være i tråd med Dongs strategi om at koncentrere sig om havvindmølleparker, og derfor har Dong for nylig solgt flere landbaserede vindmølleparker i blandt andet Danmark.

Handlen betyder, at topchef Henrik Poulsen er tæt på at have gennemført hans plan om at sælge ikke-kerne aktiviteter for 10 mia. kr. i 2013-2014 – en plan der blev fremlagt 27. februar i år.

I sidste uge solgte koncernen sin andel i det svenske vandkraftselskab Kraftgården for 4,5 mia. kr. kr. til tre finske energiselskaber. Det skete få dage efter at energikoncernen solgte sine vindmøller på land i Danmark til energiselskabet Sydenergi og pensionsselskabet PFA for 760 mio. kr.

Planerne om frasalgene sker efter, at Dong har været gennem en periode med interne magtkampe og afskedigelse af tidligere topchef Anders Eldrup.

Årsregnskabet for 2012 viste et tab på fire mia. kr. og en gæld der havde nået 33,5 mia. kr.

Dong har ikke ønsket at kommentere oplysningerne.

 

Dagens Gossip