DONGs "sølvspurv" har fundet flokken

01/10/2013 17:05

BNB

Nyheder

Mest læste i dag

DONGs bestyrelsesformand Fritz Schur udløste en af sidste års helt store erhvervshistorier, da han for rullende kameraer fyrede sin koncernchef Anders Eldrup. Begrundelsen lød, at Eldrup havde givet ekstraordinære løn- og bonusforhold til en række udvalgte medarbejdere, som blev døbt "guldfuglene".

Siden forlod de fire "guldfugle" DONG og gik sammen i et infrastruktur-investeringsselskab med penge fra PensionDanmark. Og nu træder DONGs tidligere vindchef Christina Grumstrup Sørensen ind som partner i investeringsselskabet. Dermed finder fuglen sin tidligere flok.

Under DONG-skandalen understregede selskabet flere gange, at Grumstrup Sørensen godt nok havde arbejdet tæt sammen med de fire såkaldte "guldfugle", men hun var ikke iblandt dem. Med den formaning i baghovedet får hun her titlen "sølvspurv".

De fire "guldfugle" er Jakob Baruël Poulsen med øgenavnet Barylen samt Torsten Lodberg Smed, Christian Skakkebæk og Rune Bro Roin. Deres fælles investeringsselskab hedder Copenhagen Infrastructure Partners (CIP). Pensionskassen PensionDanmark har skudt 6 mia. kroner egenkapital i selskabet, som partnerne skal få til at yngle gennem investeringer i infrastruktur og gerne såkaldte OPP-projekter. Altså, samarbejder mellem stater og private selskaber.

DONGs tidligere vindchef Christina Grumstrup Sørensen var en central figur i udviklingen af Wind Power-divisionen, og hun havde været en oplagt kandidat til chefstolen i vindafdelingen. DONGs nye koncernchef Henrik Poulsen fandt dog schweizeren Samuel Leupold til den post, og i slutningen af april i år forlod Grumstrup Sørensen DONG.

- Jeg føler, at tiden er inde til at søge nye udfordringer. Jeg har ikke besluttet, hvad jeg gerne vil, men jeg har flere ideer, som jeg vil udforske inden jeg beslutter mig, sagde hun om sin beslutning i en meddelelse på DONGs intranet.

Energiselskabet afviste på det tidspunkt, at den tidligere vindchef skulle føle sig overset. Og Grumstrup Sørensen ønskede ikke at kommentere sagen yderligere.

- I en hver virksomhed af vores størrelse må man regne med, at der løbende kommer opsigelser. Vores Wind Power-afdeling er besat med en lang række kompetente folk, og vi føler os overbevist om, at vi fortsat kan tiltrække dygtige og kompetente folk til området, sagde Karsten Anker Petersen, kommunikationschef i DONG.

Nu skal Christina Grumstrup Sørensen prøve kræfter med infrastrukturinvesteringer sammen med sine tidligere tætte DONG-kolleger. Officielt tiltræder hun som partner den 1. marts 2014. Indtil da vil hun ifølge en meddelelse fra Copenhagen Infrastructure Partners være "konsulent på en række udvalgte projekter".