Dopet Asafa Powell meldte sig selv til myndighederne

Den jamaicanske sprinter er en af de i alt seks atleter, der i weekenden rystede atletikverdenen, da de røg i dopingfælden, efter at være blevet testet positiv for brug af doping.

Asafa Powell fastholder, at han ikke var vidende om, at han fik de forbudte stoffer af sin fysiske træner Christopher Xuereb. The Telegraph skriver, at Asafa Powell og hans landsmandinde Sherone Simpson selv kontaktede WADA og bad dem om at ransage det hotel i Lignano, hvor de boede med Xuereb, da de havde mistanke om, at noget var galt.

Politiet ransagede hotellet søndag eftermiddag, hvor de konfiskerede flere slags kosttilskud og medicin, og Christopher Xuereb blev bragt til politistationen til afhøring i syv timer.

Ifølge Poul Doyle, der er Powell og Simpsons manager i USA, fortalte de to atleter ikke om politiets ankomst til Xuereb.

- Han blev bragt til afhøring. Jeg fik en besked fra ham efterfølgende. En vred besked, hvor han skrev, at han var tilbageholdt i syv timer. Han brugte ordet arresteret, men jeg tror ikke, han virkelig blev arresteret, siger Poul Doyle til The Telegraph. 

Ifølge WADA's 'Strict Liability'-regel har atleterne selv ansvaret for at sikre sig, at de ikke har indtaget forbudte stoffer, men kan de bevise, at de ufrivilligt har indtaget forbudte stoffer, kan de få en nedsættelse af straffen.

De fire andre atleter udover Powell og Simpson er amerikaneren Tyson Gay, og deres jamaicanske landsmænd Traves Smile, Allison Randall og en endnu unavngiven atlet.

 

Dagens Gossip