Dopinglæge frikender Bjarne Riis: Hamilton er en løgner

02/04/2013 17:31

Michael Lauritsen

Nyheder
Uventet håndsrækning til Bjarne Riis. Dopinglægen Eufemiano Fuentes, der sidder på anklagebænken i en af de største sager om organiseret doping i sportens historie, hævder, at han ikke kender den danske holdejer. Det er den tidligere CSC-rytter, Tyler Hamilton, der i sin bog 'The Secret Race' beskylder Riis for at formidle kontakten til Fuentes. En forbindelse, der gjorde det muligt for amerikaneren at udføre omfattende bloddoping. Men det passer ikke, siger Eufemiano Fuentes til TV2. - Jeg kender ikke Bjarne Riis personligt. Jeg ved selvfølgelig hvem han er fra billeder og så videre, men jeg aldrig haft noget med ham at gøre, siger han til sporten.tv2.dk. Fuentes har ikke noget til overs for beskyldningerne i Hamiltons bog. - Hamilton har sagt meget forkert. Han har mange interesser, blandt andet at tjene penge ved at sælge sin bog. Og derfor siger han måske, som han gør. Men det er forkert. Bjarne Riis har jeg intet personligt kendskab til, understreger Fuentes over for sporten.tv2.dk. Dermed er sagen nu 'påstand mod påstand', men Fuentes' udsagn underbygger Riis' tidligere afvisninger af Hamiltons anklager. Tre tidligere Riis-ryttere - Tyler Hamilton, Ivan Basso og Jörg Jaksche - har været kunder hos Eufemiano Fuentes. Men han afviser, at Riis skulle være forbindelsen i nogle af tilfældene. Fuentes er ved retten anklaget for at bringe den offentlige sundhed i fare. Han risikerer op til to års fængsel og kan også miste retten til at drive lægevirksomhed i otte år.

Mest læste i dag

Uventet håndsrækning til Bjarne Riis. Dopinglægen Eufemiano Fuentes, der sidder på anklagebænken i en af de største sager om organiseret doping i sportens historie, hævder, at han ikke kender den danske holdejer.

Det er den tidligere CSC-rytter, Tyler Hamilton, der i sin bog 'The Secret Race' beskylder Riis for at formidle kontakten til Fuentes. En forbindelse, der gjorde det muligt for amerikaneren at udføre omfattende bloddoping.

Men det passer ikke, siger Eufemiano Fuentes til TV2.

- Jeg kender ikke Bjarne Riis personligt. Jeg ved selvfølgelig hvem han er fra billeder og så videre, men jeg aldrig haft noget med ham at gøre, siger han til sporten.tv2.dk.

Fuentes har ikke noget til overs for beskyldningerne i Hamiltons bog.

- Hamilton har sagt meget forkert. Han har mange interesser, blandt andet at tjene penge ved at sælge sin bog. Og derfor siger han måske, som han gør. Men det er forkert. Bjarne Riis har jeg intet personligt kendskab til, understreger Fuentes over for sporten.tv2.dk.

Dermed er sagen nu 'påstand mod påstand', men Fuentes' udsagn underbygger Riis' tidligere afvisninger af Hamiltons anklager.

Tre tidligere Riis-ryttere - Tyler Hamilton, Ivan Basso og Jörg Jaksche - har været kunder hos Eufemiano Fuentes. Men han afviser, at Riis skulle være forbindelsen i nogle af tilfældene.

Fuentes er ved retten anklaget for at bringe den offentlige sundhed i fare. Han risikerer op til to års fængsel og kan også miste retten til at drive lægevirksomhed i otte år.