Dopinglægen Fuentes: Jeg udleverer gerne listen med klienter

Måske kommer sandheden om, hvad der foregik på lægen Eufemiano Fuentes' klinik i Madrid tilbage i 2006 alligevel for dagen.

Den spanske læge siger i forbindelse med den retssag, der lige nu kører mod ham, at han er villig til at udlevere sine tidligere klienter til antidopingmyndighederne.

- Hvis de mener, at jeg kan bruges, og de beder mig om at samarbejde, så vil jeg overveje det, og jeg vil være klar.

- Jeg ved ikke, om det, jeg kan bidrage med, er noget værd for dem. Hvis de vil have min liste over mine klienter, så får de den«, siger Fuentes ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Gør han alvor af sit tilbud, kan det potentielt trække tæppet væk under en lang række atleter, der fik foretaget blodtransfusioner i klinikken med det formål at øge mængden af røde blodlegemer og dermed også evnen til at optage ilt.

Fuentes, hvis klinik blev ransaget i forbindelse med den såkaldte Operacion Puerto i 2006, har tidligere oplyst i retten, at hans klienter ikke kun talte cykelryttere, men også fodboldspillere, tennisspillere altetikudøvere og boksere.

Det internationale antidopingagentur Wada har indtil videre forgæves at få adgang til bevismaterialet i sagen, herunder flere hundrede poser blod.

/Ritzau/

 

Dagens Gossip