Dopinglægen vil ikke navngive sportsfolk - eller vil han?

04/04/2013 19:30

BNB

Nyheder
Nu fastslår Fuentes imidlertid, at han ikke har tænkt sig at hænge sine klienter ud til tørre. I hvert fald ikke overfor det spanske politi, Guardia Civil. Men i en retssag kan det se anderledes ud. - Guardia Civil ville vide, hvem mine klienter var, men jeg er bundet af min lægelige tavshedspligt. Det ville være anderledes foran en dommer, for her gælder tavshedspligten ikke. Især hvis der er tale om en kriminel retssag, siger Fuentes i et interview med den spanske avis Marca. Trods tavsheden overfor det spanske politi giver Eufemiano Fuentes, der forleden fortalte, at han ikke som påstået kender Bjarne Riis, alligevel Marca en lille luns. Et antal cykelryttere er blevet identificeret, men kun cykelryttere. Ville vi blive overrasket, hvis de navne så dagens lys?- Nogle ville blive overraskede.Er der en stor overraskelse? - Ja, der er en stor en.Var nogle af sportsudøverne berømte?- Ja, de var berømte og kendte i deres tid, og i dag er de måske vigtige mennesker på andre felter - som politik, fortæller Fuentes. Under sin retssag har Eufemiano Fuentes stået anklaget for at bringe sine klienters helbred i fare, men han fastholder, at de dopingmidler, han gav dem, blev givet for at beskytte klienternes helbred.

Mest læste i dag

Nu fastslår Fuentes imidlertid, at han ikke har tænkt sig at hænge sine klienter ud til tørre. I hvert fald ikke overfor det spanske politi, Guardia Civil. Men i en retssag kan det se anderledes ud. 

- Guardia Civil ville vide, hvem mine klienter var, men jeg er bundet af min lægelige tavshedspligt. Det ville være anderledes foran en dommer, for her gælder tavshedspligten ikke. Især hvis der er tale om en kriminel retssag, siger Fuentes i et interview med den spanske avis Marca. 

Trods tavsheden overfor det spanske politi giver Eufemiano Fuentes, der forleden fortalte, at han ikke som påstået kender Bjarne Riis, alligevel Marca en lille luns. 

Et antal cykelryttere er blevet identificeret, men kun cykelryttere. Ville vi blive overrasket, hvis de navne så dagens lys?- Nogle ville blive overraskede.

Er der en stor overraskelse?

 - Ja, der er en stor en.

Var nogle af sportsudøverne berømte?

- Ja, de var berømte og kendte i deres tid, og i dag er de måske vigtige mennesker på andre felter - som politik, fortæller Fuentes. Under sin retssag har Eufemiano Fuentes stået anklaget for at bringe sine klienters helbred i fare, men han fastholder, at de dopingmidler, han gav dem, blev givet for at beskytte klienternes helbred.