DR-brøler: Nyhedsdirektør Ulrik Haagerup raser over fejl

Det er intet mindre end "forkasteligt", at både DR Update og TV Avisen torsdag fremstillede en iscenesat demonstration mod EBH Bank som ægte og spontan.

Det fastslår DR's nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, i et internt notat, som Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af.

Den hårde besked har Ulrik Haagerup fredag sendt til TV Avisens medarbejdere.

Tv-seerne kunne torsdag se demonstranter foran Retten i Hjørring, hvor sagen mod EBH Bank begyndte, i både TV Avisen klokken 18.30 og 21.30.

Demonstranterne viste deres vrede over de tiltalte bankfolk fra den nordjyske EBH Bank.

Men i virkeligheden var de ophidsede demonstranter bragt til retten af et produktionsselskab, som optager en dokumentarfilm til DR.

Produktionsselskabet havde desuden udstyret demonstranterne med skilte og instrueret dem i, hvordan de skulle demonstrere mod bankens ledelse.

- Vi viderebragte det, som om det var virkelighed. Nu viser det sig altså, at det var en konstrueret virkelighed, skriver Ulrik Haagerup i notatet og fortsætter:

- Det er selvfølgelig helt forkasteligt. Og vi må nu bringe rettelser og et indslag i TV Avisen i aften om, hvordan det kunne gå så galt.

Han skriver videre, at produktionsselskabet, Larm TV, tilsyneladende ikke tydeligt nok har fortalt nyhedsholdet, at der var tale om en iscenesættelse og ikke om virkelighed.

Danmarks Radio var senest i ilden torsdag for 1. januar at lade flere tv-journalister "gætte" på indholdet af statsministerens nytårstale. En tale, som de på det tidspunkt havde kendt indholdet af i flere timer.

- Sagen er yderst uheldig og vil naturligvis blive sat i sammenhæng med gårsdagens debat om nytårstalerne. Den seneste sag er dog langt værre, skriver Ulrik Haagerup til sine medarbejdere.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip