DR bryder loven: Driver ulovlig lånevirksomhed

I forbindelse med det omdiskuterede, skandaleramte Melodi Grand Prix i København er det nu kommet frem, at DR har brudt loven.

Det skriver TV2.dk.

Flere eksperter fortæller i Kulturen på TV2 News, at det er ulovligt, når Danmarks Radio har valgt at låne Wonderful Copenhagen, selskabet bag grand prix-showet, omkring 24 milioner kroner.

De mange millioner kroner var afgørende for, at Eurovision Song Contest kunne blive til en realitet, blandt andet fordi, Danmarks Radio stillede krav om, at en teltby blev opført i forbindelse med arrangementet.

Men licenskanalen nægtede dengang at forhandle vilkårene for lånet, og de høje renter har nu fået politikere i Region Hovedstaden til omgående at kræve en forklaring. Wonderful Copenhagen har indtil videre betalt 1,75 millioner kroner i renter på det store lån.

Men uanset renterne, så er det ulovligt, at Danmarks Radio driver lånevirksomhed, forklarer advokat og ekspert i forvaltningsret Michael Wallin:

- Det er et ulovligt lån, fordi det ligger uden for den lovgivning, som Danmarks Radio skal henholde sig til, siger han til TV2 News.

 

Dagens Gossip