DR dropper Borgen

18/01/2013 09:10

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Der er dårligt nyt til håndboldtrætte danskere, der efterhånden synes, at det igangværende VM i Spanien fylder lige lovlig meget i fjernsynet.

Således har DR helt valgt at droppe den populære DR-serie Borgen på søndag, som ellers har fast sendetidspunkt hver søndag klokken 20.

Dramaserien kolliderer imidlertid med de danske håndboldherrers ottendedelsfinale, hvor de blandt andet kan møde Argentina eller Tunesien.

- Borgen bliver vist en uge forskudt, fordi vi på DR1 gerne vil give seerne mulighed for at se både håndboldkampen og afsnit 24 af Borgen, siger programchef for DR1, Lotte Lindegaard, til bt.dk.

Programchefen ser det ikke som en mulighed at rykke seermagneten frem til et tidligere tidspunkt.

- Der er færre, der har mulighed for dette, hvis vi viser drama tidligere på aftenen, hvor familierne spiser aftensmad og så videre. Seerne har fået en stærk vane med at se DR Drama søndag klokken 20 - og det holder vi derfor fast ved, siger hun.

Sidste søndag, hvor de danske håndboldherrer mødte Rusland, havde Borgen stadig gode seertal med 1,156 million seere. Alligevel blev serien overgået af Ulrik Wilbeks tropper, der samlede lidt over 100.000 flere i første halvleg.

Da Borgen var slut, toppede håndboldlandsholdet med hele 1,6 millioner seere.

Håndbold-VM har altså foreløbig været en dyr affære for Borgen, der i de to første afsnit af den nye sæson kunne prale af et gennemsnitligt seertal på 1.674.000.

/ritzau/