DR og Peter Mygind sætter fokus på mobning

De fleste danskere bliver på et eller andet tidspunkt i deres liv berørt af mobning enten som deltager, offer eller som vidne.

Mobning giver skader
Mobning kan give alvorlige og langvarige både psykiske og fysiske skader for dem, det går ud over.

I seks programmer rykker Peter Mygind ind på Hyltebjerg Skole i Vanløse - en helt almindelig folkeskole, hvor han skal følge det daglige miljø.

Gennem 60 dage indgår han som en del af børnenes, lærernes og forældrenes dagligdag for at observere, hvordan roden til mobning opstår.

Hyltebjerg Skole er valgt fordi den er en almindelig dansk folkeskole uden særlige mobbeproblemer, men udgangspunktet for missionen er, at mobning, udelukkelse fra fællesskabet og ensomme børn findes alle vegne.

Ingen onde børn

Peter Mygind får fuld opbakning fra en af Danmarks førende mobbeforskere Helle Rabøl. Hun støtter og guider ham under hele forløbet. Under devisen ”der findes ingen onde børn, men kun onde mønstre”, vil Peter Mygind gennemføre sin mission mod mobning.

Peter har udvalgt sig en klasse, 8X, som han gerne vil arbejde videre med. Efterhånden som Peter Mygind lærer børnene bedre at kende, dukker der intriger og bagtaleri op, som let kan ende ud i mobning.

Seerne kommer til at følge Peter Myginds intense arbejde med børnene og de nye værktøjer og tankebaner, som børnene kommer til at gøre brug af.

’Myginds Mission' begynder den 2. januar klokken 20.40 på DR

 

Dagens Gossip