DR sælger julekalendere til Østeuropa

De to julekalendere »Julestjerner« og »Pagten« kommer sammen med dramaserierne »Sommer« og »Edderkoppen« således til at løbe over skærmen i hele 14 østeuropæiske lande.

»Borgens og Forbrydelsens succes i udlandet er en medvirkende årsag til, at flere tv-stationer tager et kig på, hvad DR ellers har på hylderne. Det glæder mig, at serier som Sommer og Edderkoppen nu også kommer så bredt ud,« forklarer Helene Aurø, souschef hos DR Salg, i en pressemeddelelse.

Det første gang, at »Julestjerner«, der løb over skærmen sidste år, skal vises i udlandet, oplyser DR.

»Helt generelt har DR haft lidt svært ved at få afsat kalender-dramaserierne, fordi det stort set kun er i Norden, at vi tæller ned til jul på den måde, som vi gør i Danmark. Men med denne aftale får vi altså solgt hele to på én gang,« siger Helene Aurø.

De 14 lande, der nu får glæde af de danske serier og julekalendere, er Polen, Slovakiet, Tjekkiet, Ungarn, Rumænien, Bulgarien, Albanien, Slovenien, Makedonien, Kroatien, Serbien, Montenegro, Kosovo og Bosnien-Hercegovina.

Ifølge DR er der dog et stykke op til hitserien »Borgen«, der ligeledes har fået østeuropæiske bejlere. Bulgarien, Polen og Slovenien har netop underskrevet aftaler med DR Salg, og dermed har serien om journalisten Katrine Fønsmark og politikeren Birgitte Nyborg været vist eller skal vises i omkring 70 lande.

 

Dagens Gossip