DR sikrer tilbagebetaling af ”grand prix-byers” indskud

Syv byer - Brønderslev, Hurup, Auning, Varde, Vamdrup, Kalundborg og Otterup - blev i september med DRs samtykke kontaktet af Dansk Underholdningsproduktion (DUP) med forespørgsel, om de ville være interesserede i at være værter for en række officielle Melodi Grand Prix-satellit-fester.

DR er herefter blevet bekendt med, at underleverandøren DUP har tilbudt byerne nogle elementer på DRs vegne, som ikke var en del af det oprindelige tilbud. Det drejer sig om live-gennemstilling til hovedshowet i Herning og markedsføring af satellit-festerne i tv og radio.

- Eftersom kernen i DRs virke er uafhængighed, vil man aldrig kunne købe sig til eksponering på DRs flader. Derfor vil live-gennemstilling og markedsføring af festerne i DRs programmer aldrig være elementer, som DR vil kunne sælge som del af en pakke, siger Martin Præstegaard, økonomidirektør i DR.

Vamdrup og Kalundborg nåede ikke at indbetale penge

Tanja Marek fra IDunivers.dk i Vamdrup, der stod bag arrangementet i Vamdrup, fortæller til Kolding Netavis, at Vamdrup - sammen med Kalundborg - ikke nåede at indbetale penge til projektet.

- Men vi har allerede haft omkostninger til blandt andet annoncer og plakater, siger hun.

Der er i Vamdrup solgt omkring 300 billetter.

Stopper samarbejdet

Trods flere forsøg fra DRs side på at få DUP til at rette misforståelsen omkring live-sendinger, er det ikke lykkedes.

DR ser sig nu derfor nødsaget til at stoppe samarbejdet med DUP. Da det aldrig har været meningen, at de syv byer skulle lide økonomisk skade som følge af projektet, har DR besluttet at sikre tilbagebetaling af de syv byers indskud, som de har foretaget til DUP.

- DR er meget kede af situationen og beklager dybt det forløb, som byerne har været igennem i denne sag. Derfor har vi også besluttet, at DR vil betale det eventuelle beløb til byerne, som DUP ikke tilbagebetaler byerne. I fremtiden er der ingen tvivl om, at DR vil gennemgå vores procedurer, når det gælder valg af samarbejdspartnere og sikre præcis forventningsafstemning ved indgåelsen af fremtidige samarbejder. For god ordens skyld skal det præciseres, at betalingerne til byerne ikke vil blive afholdt af DRs licensmidler men af DRs kommercielle indtægter fra ’Anden Virksomhed’”, siger Martin Præstegaard, der er DRs økonomidirektør.

I den kommende tid vil DR sætte kræfterne ind på at få ryddet op i sagen.

 

Dagens Gossip