Drabssigtet: Offer truede mig med revolver

En 42-årig mand handlede i nødværge, da han natten til fredag dræbte en bekendt med knivstik i sin lejlighed i Københavns nordvestkvarter.

Det forklarede manden, der er sigtet for drab, da han fredag blev fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i København.

I retsmødet forklarede han, at offeret var dukket op i lejligheden på Skoleholdervej kort før klokken tre natten til fredag. De drak en vodka hver, hvorefter den 46-årige bekendte pludselig gik amok og trak en revolver frem.

Offeret stak revolveren op mod munden på sin vært og spurgte, hvad der ville ske, hvis han trykkede af.

Det havde gjort ham bange, og han svarede, at han så ville "få knoppen blæst af", forklarede den 42-årige i grundlovsforhøret.

Derefter lagde gæsten revolveren ned i sin lommen, gik ud i køkkenet efter en kokkekniv og stak sin vært to gange.

Under det efterfølgende slagsmål lykkedes det værten at vriste kniven fra sin gæst, som han stak to gange i ryggen, så han faldt om på gulvet med blodet sprøjtende ud af munden.

Den 42-årige ringede 112 og forsøgte at yde førstehjælp, men kammeraten døde, inden ambulancen nåede frem.

- Sig til min kæreste, at jeg elsker hende, nåede den 46-årige at sige, før han udåndede.

Da politiet, som den 42-årige selv havde tilkaldt, dukkede op, fandt betjentene ganske rigtigt en revolver i den dræbtes lomme, ligesom den drabssigtede selv havde skader fra knivstik.

Dommeren fandt, at der er særlig bestyrket mistanke om, at den 42-årige er skyldig i drab, og han blev fængslet i 24 dage.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip