Dræbt dansker var jægersoldat

En dansk jægersoldat blev natten til torsdag dræbt i Afghanistan, da han under en patrulje blev ramt af en sprængning.

De nærmeste pårørende er underrettet om hændelsen.

- Det er med stor sorg, at jeg her til morgen må meddele, at vi i nat har mistet en af vores meget erfarne soldater under en operation i Afghanistan, siger chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Agner Rokos, til Ritzau.

- Det er et hårdt slag for os alle og især for soldatens familie. Det er med stor medfølelse, at vi tænker på familien og på den dræbtes kammerater.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe familien herhjemme - og for at støtte kammeraterne og kollegerne i Helmand, siger han.

Den dræbte soldat var udsendt fra Jægerkorpset i Aalborg, og han var sammen med soldater fra hans gruppe Task Force 7 natten mellem onsdag og torsdag på en fælles patrulje med afghanske politifolk i området Upper Geresk Valley.

Under patruljen blev en sprængladning udløst, og den danske soldat blev hårdt såret.

Han modtog førstehjælp på stedet, hvorefter han blev fløjet til felthospitalet i Camp Bastion. Hans liv stod dog ikke til at redde.

Generalmajor Agner Rokos vil på nuværende tidspunkt ikke komme med flere oplysninger om den omkomne soldat.

- Familie og pårørende er underrettet, og de skal have tid til at arbejde med det. Så vi regner med at offentliggøre mere i morgen, siger han.

Task Force 7 er en specialstyrkeenhed, der arbejder med at træne Helmands specialpolitistyrke, som holder til i provinshovedstaden Lashkar Gah.

51 danske soldater har mistet livet under de internationale operationer i Afghanistan og Irak siden 2002. 43 er dræbt i Afghanistan, mens otte er døde i Irak. I 2012 mistede ingen danske soldater livet.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip