To dræbt efter flystyrt i Rusland

To af 12 ombordværende på russisk Tupolev Tu-204 passagerfly er lørdag omkommet efter en hård landing, hvor flyet kørte af banen og brød i brand i Vnokovo lufthavnen i Moskva, oplyser de russiske myndigheder.

Flyet brasede igennem et hegn for enden af landingsbanen, blev splittet i tre dele og brød i brand på en hovedvej ved lufthavnen, oplyser statsligt tv og viser et foto af det havarerede fly.

Russiske nyhedsbureauer siger, at der kun var nogle få mennesker om bord - otte passagerer og fire besætningsmedlemmer. De første meldinger gik på, at alle 12 havde overlevet, men det tal blev ændret til to dræbte og 10 overlevende.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at der i alt var 11 besætningsmedlemmer, men ingen passagerer om bord i flyet, da det forulykkede. Ingen er dræbt ifølge en talskvinde for lufthavnen.

- Det vides ikke, om der er tilskadekomne blandt besætningsmedlemmerne på Tupolev Tu-204-jetflyet, siger talskvinde Jelena Krilova i en kommentar på tv.

En talskvinde for det russiske katastrofeministerium bekræfter over for tv, at flyet gennemførte en hård landing.

- I alt 204 redningsarbejdere og 12 køretøjer fra katastrofeministeriet arbejder på stedet, siger talskvinde Natalia Smirnikh til stats-tv.

Statsligt tv siger, at trafikken på Kiev-hovedvejen ved siden af lufthavnen blev lukket som følge af uheldet.

Flyet tilhører det russiske luftfartsselskab Red Wings og fra Tjekkiet, oplyser flere nyhedsbureauer.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip