Dræbte betjente får højeste hædersbevis i Frankrig

Den franske præsident, Francois Holland, leder tirsdag en mindeceremoni i Paris, der hædrer de tre politifolk, som blev dræbt under sidste uges terrorangreb i Frankrig.

De tre politifolk tildeles Æreslegionen, der er den højeste hædersbevisning i Frankrig.

Hollande lagde Æreslegions-medaljen på de tre betjentes kister, der var indhyllet i det franske flag. De dræbte betjentes familier deltager også i begivenheden.

Ceremonien finder sted i politiets hovedkvarter i Paris, og flere højtstående politikere - heriblandt den franske premierminister, Manuel Valls - deltager.

Samtidig med mindeceremonien i Frankrig bliver fire gidsler, der blev dræbt i et jødisk supermarked i fredags i Paris, begravet i Jerusalem.

Mandag blev de fire dræbte gidslers lig udleveret fra retsmedicinsk afdeling i Paris, hvorefter de blev fløjet til Israel. De ankom til Ben Gurion-lufthavnen i Tel Aviv natten til tirsdag.

Yoav Hattab, Philippe Braham, Yohan Cohen og Francois-Michel Saada bliver begravet ved en fælles ceremoni på kirkegården Givat Shaul, der ligger i den vestlige udkant af Jerusalem.

Tusindvis af mennesker er samlet ved begravelsen i en atmosfære af chok og sorg.

Ved sidste uges terrorangreb i Paris mistede 17 mennesker livet. 12 mennesker blev dræbt i forbindelse med angrebet mod det satiriske ugeblad Charlie Hebdo.

Derudover blev en færdselsbetjent og fire gidsler dræbt i løbet af tre dages blodig terror i den franske hovedstad.

De tre terrorister, der stod bag angrebene, blev dræbt af franske sikkerhedsstyrker.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip