Drama på tysk rådhus: Gerningsmand løslader gidsel

TYSKLAND: En af de tre personer, der siden mandag morgen har været holdt som gidsler af en mand på rådhuset i den sydtyske by Ingolstadt, er først på eftermiddagen blevet løsladt.

Det oplyser byens borgmester til lokalmediet Donau Kurier, der også kan berette, at den løsladte er byens tredje-borgmester. Det er fortsat uklart, hvordan det står til med de to andre gidsler. Den ene skal dog være tredjeborgmesterens sekretær samt en kvindelig medarbejder, som gennem en længere periode angiveligt er blevet stalket af gidseltageren.

Dette skal have betydet, at gidseltageren - ifølge flere tyske medier en 24-årig mand bevæbnet med en pistol - tidligere har været forment adgang til rådhuset. Ifølge politiet skyldes gidseltagningen, at »han ønsker en afgørelse omstødt.« Der er dog ingen oplysninger om, hvilken afgørelse det drejer sig om.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, skulle desuden have besøgt Ingolstadt senere mandag i forbindelse med sin valgkampsturné. Kansleren er dog blevet enig med Bayerns ministerpræsident, Horst Seehofer, om at aflyse det planlagte besøg.

En forhandlergruppe fra tysk politi er i kontakt med gerningsmanden, men det er uklart, hvilke eventuelle krav han stiller til forhandlerne. Det er heller ikke klart, hvorfor tredjeborgmesteren tilsyneladende er blevet løsladt.

Foruden gerningsmanden og hans gidsler er rådhuset evakueret, og politiet er massivt til stede og har afspærret et større område i byen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip