Drama ved den amerikanske kongres: Vanvidsbilist havde måske fødselsdepression

Kvinden bag rattet, der havde en etårig pige på bagsædet, forsøgte i sin bil at forcere en afspærring ved Det Hvide Hus, hvorefter turen gik i høj fart til kongresbygningen på Capitol Hill med politiet lige i hælene.

Efter en længere biljagt skød og dræbte politiet kvinden, og det er derfor ikke muligt at udspørge hende om vanvidskørslen, men betjente har nu indledt en ransagning af hendes formodede bolig i delstaten Connecticut, oplyser BBC. Politiet mener ikke umiddelbart, at episoden er terrorrelateret.

Politiet ønsker ikke at udtale sig om kvindens identitet og mulige motiv, men ifølge Washington Posts kilder var gerningskvinden en 34-årig kvinde og mor, der arbejdede som tandplejer.

Ifølge hendes mor led den unge kvinde af en fødselsdepression.

»Hun fik en fødselsdepression, efter hun fik barnet. Nogle få måneder efter blev hun syg. Hun blev deprimeret og blev indlagt,« siger moderen til ABC News.

Andre familiemedlemmer og venner beskriver den 34-årige som velfungerende, de kan ifølge den amerikanske avis ikke forstå, at den 34-årige skulle stå bag den voldsomme hændelse.

»Det er umuligt. Hun er i beskæftigelse, hun har et arbejde. Hun burde ikke være i Washington, hun var i Connecticut for to dage siden, jeg talte med hende. Jeg ved ikke, hvad der sker,« siger en fortvivlet søster til den formodede gerningskvinde til Washington Post.

Eric Sanders, der er advokat for familien, siger, at den har svært ved at forstå, hvad der er sket. Han oplyser, at familien vil udsende en officiel udtalelse i løbet af fredagen.

»Vi er nødt til først at hjælpe familien og finde ud af, hvad der skete i Washington,« fortæller han.

Den mistænkte gerningskvindes tidligere skoleveninde kan heller ikke forstå, at den 34-årige skulle have forsøgt at trænge ind i Det Hvide Hus.

»Hun var en virkelig sød og kærlig person,« siger veninden Sara Vega til Washington Post.

Hun bekræfter, at den mistænkte fik et barn for omkring et år siden. Den lille pige i bilen overlevede episoden uden at komme til skade, hun er nu i myndighedernes varetægt.

 

Dagens Gossip