Drømmer du om mord om natten?

Da jeg var lille, drømte jeg tit, at jeg blev jagtet i fuld fart af en vred isbjørn henover nogle pløjemarker. Heldigvis nåede jeg altid i sidste øjeblik, før den satte sine frådende tænder i mig, at flygte op i et højt orange tårn med lilla striber!

Her var det altså mig, der var i overhængende fare for at blive dræbt, men hvis du oplever, at din nattesøvn indeholder drabelige drømme, hvor det er dig, der myrder mennesker, så er der stor sandsynlighed for, at du også er mere aggressiv end gennemsnittet i vågen tilstand. Det indikerer ny tysk forskning beskrevet i Videnskab.dk via LiveScience.

I følge den tyske undersøgelse spurgte forskerne 443 universitetsstuderende, hvilken type drømme, de typisk havde og sammenholdt det herefter med en undersøgelse af de studerenes karaktertræk. Her konkluderede man, at folk, der drømmer om at dræbe andre, har tendens til at være fjendtlige og indadvendte og ofte ikke kommer så godt ud af det med andre.
Omkring 20-35 procent af de adspurgte havde mindst en gang i deres liv drømt, at de slog et andet menneske ihjel og hos omkring 19 procent, så man en sammenhæng mellem de natlige drømme og vågen aggressiv personlighed.

Andre forskere er dog skeptiske overfor undersøgelsen og siger, at der er stor risiko for, at de universitetsstuderende, der har udfyldt spørgeskemaerne, har beskrevet det, de tror de drømmer om og ikke det, de rent faktisk drømmer.
De tyske forskere bag undersøgelsen medgiver også, at der er flere parametre, man skal overveje at tage med i fremtidig forskning om emnet, blandt andet et nærmere studie af, hvilken type drømme-mord, der er tale om. Der er nemlig forskel på at drømme, at man slår ihjel i selvforsvar; i en ulykke eller om der er tale om koldblodigt mord. Sidstnævnte kategori er den, man typisk forbinder med et mere aggressivt sind end gennemsnittet.

Har du haft en drøm, du husker særlig godt?

 

Dagens Gossip