Dronningen hædrer Danske Bank-direktør

Danske Bank er blevet voldsomt kritiseret i år, men det ser ud til, at kongehuset er glade for Danske Bank-direktøren Eivind Kolding.

I dag meddeler hoffet, at den 53-årige direktør har fået ridderkorset af Dannebrogordenen.

Tidligere på måneden skrev direktøren en kronik i Politiken, hvor han undskyldte, at Danske Bank var medansvarlig for den finansielle krise, der ramte Danmark tilbage i 2008.

Og det har ikke været den eneste undskyldning, som Eivind Kolding har måttet give i år. Danske Bank var ligeledes ude i en mediestorm på grund af bankens reklame-kampagne, hvor man under sloganet 'New Normal - New Standarts' viste et billede, der tilhører den antikapitalistiske Occupy-bevægelse.

I et interview med avisen Politiken erkendte direktøren da også, at han havde undervurderet danskernes utilfredshed med landets største bank.

- I Danmark, og det er mere i den brede befolkning end i Occupy-bevægelsen, er der et behov for at tale finanskrisen igennem, dens årsager og Danske Banks rolle i den. Det behov var større, end vi havde forventet, sagde Eivind Kolding til Politiken 19. december.

Dannebrogorden er en dansk ridderorden, som blev indstiftet af Christian 5. i 1671. Det er en udmærkelse til dem, "som ved Dyd, tro Tieniste og mandige Bedrifter have giort sig frem for andre berømmelig." Det er departementchefer, der indstiller til ordenen, men den skal dog leveres tilbage, når indehaveren dør.

Udover Eivind Kolding har bankdirektøren i Nordea Bank Danmark, Michael Rasmussen, ligeledes modtaget et ridderkors.

Kilde: Hoffet og Politiken.dk

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip