Dronningen mødes med Thorning

Dronning Margrethe tager imod statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) klokken 11 fredag, oplyser hoffet til Ritzau.

De to mødes i Christian IX's Palæ på Amalienborg, og traditionen tro vil statsministeren orientere dronningen om, hvordan valget er faldet ud.

Helle Thorning-Schmidts regering har som bekendt ikke flertal efter torsdagens folketingsvalg, selvom Socialdemokraterne isoleret set gik frem.

Derfor vil dronningen efter alt at dømme indkalde de enkelte partier i Folketinget til en såkaldt dronningerunde i løbet af dagen for at tale med dem om, hvem de vil pege på som statsminister.

På baggrund af de råd, som dronningen modtager af Folketingets partier, kan hun gøre to ting:

Enten kan hun udpege den person, der har flest mandater bag sig, som forhandlingsleder, eller også kan hun pege direkte på en person, som får til opgave at danne en ny regering med sig selv som statsminister.

Vælger dronningen at udpege en forhandlingsleder, skal forhandlingslederen forsøge at få et flertal bag sig, der er stort nok til at danne en ny regering – eller sikre, at der ikke er et flertal imod regeringen.

Lykkes det ikke, kan man forestille sig en dronningerunde mere.

Dronningens rolle i regeringsdannelsen er af fuldstændig formel karakter.

Hoffet kan endnu ikke oplyse, hvordan dagen kommer til at forløbe, efter Helle Thorning-Schmidt er mødtes med dronningen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip