Dronningens fætter er død

22/05/2013 14:42

BNB

Nyheder
For fire år siden blev Greve Christian ramt af kræft i halsen. En sygdom, der oftest rammer mænd, og som typisk relaterer sig til alkohol og tobak, skriver B.dk.Greve Christian og Grevinde Anne Dorthe fik tre døtre, komtesserne Josephine og Camilla, der er tvillinger, samt komtesse Feodora, og syv børnebørn.Greve Christian var orlogskaptajn og ridder af Elefantordenen. Hans fulde navn var Christian Frederik Franz Knud Harald Carl Oluf Gustav Georg Erik, Greve af Rosenborg. Han var født »Prins til Danmark« på Sorgenfri Slot, hvor han havde adresse, og hvor også hans far, Arveprins Knud, blev født, og han var døbt på Amalienborg i Christian VIIs Palæ.Ved dåben blev den døbefont af forgyldt sølv benyttet, som til daglig står udstillet i Riddersalen på Rosenborg Slot. I bunden er et relief, der forestiller Jesu dåb. Fonten benyttes ved alle kongelige børns dåb i Danmark.Da han i 1971 blev gift med Anne Dorthe (født Maltoft-Nielsen), sagde han samtidig farvel til arveretten til den danske trone. Prinsen blev Greve af Rosenborg.Han var i 1. rangklasse og skulle tituleres »Hans Excellence«. Kongehusets biler kører som bekendt med såkaldt krone-nummerplader. Greve Christian benyttede Krone 28 og Krone 29.Han var student fra Forsvarets Gymnasium og har blandt andet været chef for minestrygeren »Omøsund« og tjenestegørende på et fiskeriinspektionsskib ved Grønland.For ti år siden forlod han skrivebordet på Søværnets Taktik-og Våbenskole på Holmen og gik på pension.Den rosportsinteresserede greve bevarede sin tilknytning til Grønland som protektor for Søndre Strømfjord Roklub og var desuden protektor for blandt andet Roklubben Skjold, Hjemmeværnets Musikkorps og Tambourkorps København, Hjemmeværnets Pro Patria-fond og sømandsinstitutionen Bombebøssen.Som aktiv og medlevende borger i Kgs. Lyngby var han medlem af Marineforeningen og protektor for byens turistforening. Hverv, han udførte med omhu og entusiasme.Foruden Elefantordenen var Greve Christian af Rosenborg blandt andet tildelt Kong Frederik IXs mindemedalje og hæderstegnet for god tjeneste ved søetaten.

Mest læste i dag

For fire år siden blev Greve Christian ramt af kræft i halsen. En sygdom, der oftest rammer mænd, og som typisk relaterer sig til alkohol og tobak, skriver B.dk.

Greve Christian og Grevinde Anne Dorthe fik tre døtre, komtesserne Josephine og Camilla, der er tvillinger, samt komtesse Feodora, og syv børnebørn.

Greve Christian var orlogskaptajn og ridder af Elefantordenen. Hans fulde navn var Christian Frederik Franz Knud Harald Carl Oluf Gustav Georg Erik, Greve af Rosenborg. Han var født »Prins til Danmark« på Sorgenfri Slot, hvor han havde adresse, og hvor også hans far, Arveprins Knud, blev født, og han var døbt på Amalienborg i Christian VIIs Palæ.

Ved dåben blev den døbefont af forgyldt sølv benyttet, som til daglig står udstillet i Riddersalen på Rosenborg Slot. I bunden er et relief, der forestiller Jesu dåb. Fonten benyttes ved alle kongelige børns dåb i Danmark.

Da han i 1971 blev gift med Anne Dorthe (født Maltoft-Nielsen), sagde han samtidig farvel til arveretten til den danske trone. Prinsen blev Greve af Rosenborg.

Han var i 1. rangklasse og skulle tituleres »Hans Excellence«. Kongehusets biler kører som bekendt med såkaldt krone-nummerplader. Greve Christian benyttede Krone 28 og Krone 29.

Han var student fra Forsvarets Gymnasium og har blandt andet været chef for minestrygeren »Omøsund« og tjenestegørende på et fiskeriinspektionsskib ved Grønland.

For ti år siden forlod han skrivebordet på Søværnets Taktik-og Våbenskole på Holmen og gik på pension.

Den rosportsinteresserede greve bevarede sin tilknytning til Grønland som protektor for Søndre Strømfjord Roklub og var desuden protektor for blandt andet Roklubben Skjold, Hjemmeværnets Musikkorps og Tambourkorps København, Hjemmeværnets Pro Patria-fond og sømandsinstitutionen Bombebøssen.

Som aktiv og medlevende borger i Kgs. Lyngby var han medlem af Marineforeningen og protektor for byens turistforening. Hverv, han udførte med omhu og entusiasme.

Foruden Elefantordenen var Greve Christian af Rosenborg blandt andet tildelt Kong Frederik IXs mindemedalje og hæderstegnet for god tjeneste ved søetaten.