DR's nye dreamteam: 1864 er en drengedrøm

Det er lidt af en drøm, der går i opfyldelse for skuespillerne Jens Sætter-Lassen og Jakob Oftebro, når DR's nye og dyreste drama-satsning nogensinde, "1864", om Danmarks nederlag i den anden Slesvigske krig, har premiere på søndag.

De to unge mænd spiller nemlig seriens hovedroller som det harmoniske søskendepar Peter og Laust, der drager i krig.

- DR laver nogle af de fedeste serier, så det har længe været en drøm at få lov til at være med, siger Jakob Oftebro.

Ud over det spændende ved at være med i så stor en satsning, med Ole Bornedal som instruktør, har selve seriens scenografi og kostumer også vakt barnagtigt julelys i øjnene hos de to.

- På mange måder er det her en drengedrøm. Det er en krigsfilm, og det har jeg altid drømt om. Ride på heste, skyde med kanoner og lege riddere og soldater i de rigtige omgivelser, i det rigtige tøj og med de rigtige våben, siger Jens Sætter-Lassen.

Der var da også stor jubel at finde hos de to, da deres roller endelig var i hus.

- Jeg var så glad, da det blev endeligt. Det har været en kæmpe oplevelse - en oplevelse for livet og en stor mulighed for mig som ung skuespiller at få lov til at arbejde med noget materiale, der er så godt, og så endda sammen med Ole Bornedal, siger Jens Sætter-Lassen, hvis kollega Jakob Oftebro var lige så begejstret.

- Da jeg endelig fik rollen, turde jeg ikke rigtig glæde mig og tro på det, før jeg havde skrevet under, men så gik jeg også ud og fejrede det med min familie og mine venner, siger han.

DR har før været en god platform for halvukendte skuespillere, som i bærende roller har opnået landsdækkende stjernestatus. Det var blandt andet tilfældet med Pilou Asbæk i "Borgen" og Mikkel Boe Følsgaard i "Arvingerne".

Den store opmærksomhed, der følger med, har Jens Sætter-Lassen og Jakob Oftebro dog planer om at tage med ro.

- Jeg tror, at jeg vil tage opmærksomheden ovenfra og ned, men det er svært at sige, hvordan det bliver, for det er ikke nemt for mig at sætte mig ind i. Men jeg håber da på, at det kan gøre noget godt for min karriere og kan være en indgang til filmverdenen, siger 28-årige Jens Sætter-Lassen.

- Jeg er så klar, som jeg kan blive. Jeg tror ikke, at man kan forberede sig til det. Jeg har dog snakket med nogle af de mere erfarne skuespillere om det. Ifølge dem får man mest en masse positive henvendelser fra folk. De kommentarer, der er negative, må man prøve ikke at forholde sig til, siger Jakob Oftebro.

"1864" har kostet op mod 173 millioner kroner og består af otte afsnit. Serien har premiere søndag den 12. oktober.

Newspaq

 

Dagens Gossip