Druknede bådflygtninge fundet på strand på Sicilien

Flygtningene, der menes at være fra Syrien, blev transporteret på en lille fiskerbåd, der havde omkring 120 passagerer, heriblandt kvinder og små børn, om bord. Omkring 100 flygtninge er dog blevet reddet, efter at båden stødte på grund tæt ved kysten. Myndighederne leder stadig efter overlevende ved båden.

Myndighederne fik meldingen om de seks druknede flygtninge fra medarbejdere på et hotel på den pågældende strand nær byen Catania, og ifølge italienske medier kunne de seks druknede ikke svømme. De druknede derfor, selv om båden grundstødte blot 15 meter fra stranden.

En anden gruppe bådflygtninge, der også menes at være syrere, blev tidligere på ugen reddet fra et fartøj, der drev rundt ud for kysten ved Calabria på det italienske fastland. På grund af godt vejr og rolige vande har man oplevet en øget tilstrømning af bådflygtninge i den seneste tid, men menneskehandlere, der står for transporten, er ifølge AFP ikke sene til at forlade deres passagerer, når de bliver opdaget af kystvagterne i Middelhavet.

BNB

 

Dagens Gossip