DSB dropper enmandsbetjente tog i Nordjylland

Togene har været enmandsbetjente siden 1. juli, men nu sætter DSB igen mere personale på togene, indtil en uvildig instans har vurderet, at de enmandsbetjente tog kan køre sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Det sker efter, at DSB sammen med Dansk Jerbaneforbund har været på genbesigtigelse af strækningerne. Lokomotivførerne nedlagde i sidste uge arbejdet netop i protest mod enmandsbetjente tog og sikkerhedsproblemer, der gør det umuligt for lokoførerne at sikre passagernes sikkerhed.

Direktør for Operation og Strategi i DSB, Anders Egehus, oplyser, at en uvildig instans nu skal på banen for at sikre, at togene kan køre som enmandsbejente tog på forsvarlig vis.

»Indtil det arbejde er på plads, vælger vi så at køre med togførerbemanding. Det afgørende er jo ikke, om enmandsbetjening kommer på plads en måned eller to før eller senere. Det afgørende er, at de gode erfaringer, vi allerede har med enmandsbetjening rundt omkring i Danmark, udbredes uden at sikkerheden sådan bliver draget i tvivl,« siger Anders Egehus i en pressemeddelelse.

Dansk Jerbaneforbunds formand, Henrik Horup, hilser DSBs beslutning med tilfredshed.

»Forbundet er på passagerernes vegne glade for, at DSB erkender at sikkerheden i Nordjylland ikke er i orden og derfor genindsætter togpersonale i togene, indtil at der kan gives en holdbar garanti for sikkerheden,« siger Henrik Horup i en skriftlig kommentar.

Han mener dog fortsat, at DSB forsøger at »bagatellisere« sikkerheden.

»Der er tale om fejl på monitorer, standsningsmærker og belysning. Alt sammen fejl, der har endog stor betydning for lokomotivførerens mulighed for at kunne se passagerernes ind- og udstigning. På flere stationer kunne det konstateres, at lokomotivføreren ikke kunne se passagererne, såfremt de anvendte de bageste døre i toget. Vi stiller os uforstående overfor, hvorledes DSB forsøger at bagatellisere sikkerheden og forringe passagerernes sikkerhed,« siger Henrik Horup.

 

Dagens Gossip