DSB guider: Kom godt med jule-toget

Lillemor har flæskestegen i ovnen, onkel Bjarne skal have hjælp med træet og de små vil mærke på julegaverne.

Juleglæden kan komme under pres, når toget er forsinket i den travle juletrafik.

Fredag er årets travleste rejsedag, men denne jul er rejsetravlheden i år spredt ud på tre dage.

Trafikinformationschef i DSB, Tony Bispeskov, har altid travlt i julen, når DSB's tog bliver forsinkede. Indtil videre er den travle togmand dog et stort smil.

- Vi er kommet rigtig godt fra land. Når vi kigger på intercity- og regionaltogtrafikken i hele landet, så er 97 ud af 100 tog kørt til tiden. På årets største rejsedag kører trafikken, som den skal, siger en glad trafikinformationschef til Newspaq.

Den altid juletravle DSB-mand tør ikke ånde lettet op endnu. De kommende dage er nemlig ekstra pressede i år.

- Det er sådan, at lørdag og søndag i år også har mange rejsende. Det er lidt unormalt, for vi plejer at have én store-rejsedag, men i år er det altså tre store rejsedage, siger Tony Bispeskov.

Har man ikke sikret sig billetten, så er der stadig masser af håb og ingen grund til julepanik.

- Har du ikke sikret dig en billet endnu, så kan du stadig sikre dig en pladsbillet, hvis du skal hjem til moster Erna i Aarhus. Det er en rigtig god idé, at få en pladsbillet. Det kan være en hård tur, hvis man skal stå op hele vejen, siger trafikinformationschefen.

- Strækningen, som folk rejser mest på, er mellem København og Aarhus. Der har vi i år indsat tre ekstra tog, så der er pladsbilletter at få, siger Tony Bispeskov.

Man kan besøge DSB's hjemmeside eller Rejseplanen.dk, hvis man vil tjekke op på de nyeste togtider.

 

 

Dagens Gossip