DTU slår Københavns Universitet på ny rangliste

»QS baserer sig i høj grad på kendskabsgraden både inden for og uden for universitetsverden. Altså på, hvor kendt universitetet er blandt andre universitetsansatte, studerende og arbejdsgivere. Det tæller 50 procent. Mens Times Higher i mindre grad bruger det parameter, men blandt andet kigger på, hvor erhvervsfinansieret universiteter er og måler, hvor mange midler man har per studerende og ansatte. Det er et mere fintmasket parameter, hvor kendskabsgraden kun tæller ti procent,« siger Jens Oddershede.

Danmarks Tekniske Universitet lægger stor vægt på erhvervsfinansiering, hvor de får meget støtte til sin forskning, som er årsagen til, at de er røget højere op på listen, forklarer rektoren. På QS-listen lå universitetet på en 134. plads. På samme liste lå Aarhus Universitet på en 91. plads, men på Times Highers liste, er de også rangeret højere end Københavns Universitet med en 138. plads, Syddansk Universitet ligger på en 270. plads, mens Aalborg Universitet ligger i gruppen 301-350 på Times Higher liste, hvor de på QS-listen lå på en henholdsvis 331. og 334. plads.

Netop at de to verdensranglister for universiteter måler ud fra så forskellige parametre, viser ifølge Jens Oddershede, at »ranking« ikke er eksakt videnskab.

»En absolut placering skal tages med en stor gran salt. Man kan ikke nødvendigvis fejre, at man er nummer 50 eller 150, da det afhænger af, hvilke parametre man bedømmer det ud fra. Men vi skal huske på, at der er 16-17.000 institutioner i verden, som kalder sig universiteter. Så det er meget godt, at vi i Danmark har fem universiteter med på de her ranglister,« siger Jens Oddershede.

 

Dagens Gossip