Du bliver syg af det: Sms'er og Facebook forstyrrer din søvn

En telefon, der ligger og bipper og lyser om natten, fordi det tikker ind med sms'er, e-mails og Facebook-beskeder, er en dårlig idé. Lydene og lyset forstyrrer din nattesøvn - uanset om du vågner af det eller ej - og det kan i længen gør dig syg. Det skriver Politiken.

Ofte vil vores underbevidsthed registrere, hvad der sker på telefonen om natten, og det generer søvnen, især hvis beskederne dukker op, mens vi er i den lette søvn.

LÆS OGSÅ: Kvinde fængslet for at chikanere sig selv på Facebook

- Vi kan godt klare en enkelt eller to små forstyrrelser, uden at det betyder det store, men hvis man giver sig til at læse en sms med et indhold, som man skal forholde sig til, så kan det betyde, at man ikke får den søvn, man har brug for, siger Jan Ovesen som er specialist i søvnmedicin til Politiken.

Ifølge ham er både mængden af søvn og hvor dybt vi sover afgørende for, hvordan mennesker trives. Det har indflydelse på vores immunforsvar og kan også påvirke vores insulinfølsomhed og vores stressniveau.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Stresshormonet kortisol skal gerne falde i løbet af dagen og være lavt om natten. Men hvis vi ligger og er opmærksomme på, om nogen skriver til os, så falder det ikke nok. Udover et konstant forhøjet stressniveau, kan det med tiden medføre et forhøjet blodtryk, fordi hjertet hele tiden er på overarbejde, siger Marian Petersen, der er forskningssygeplejerske ved Rigshospitalet til Politiken.

I en undersøgelse, som YouGov har lavet for MetroXpress, svarede 37 procent af de 18 til 29-årige, at deres smartphones har holdt dem vågne om natten.

 

Dagens Gossip