Du kan ændre din stemme til valget

Flere eksperter peger dog på, at det kan være et demokratisk problem, at myndighederne gør det legitimt at ændre sin stemme. Noget, man i øvrigt kan gøre i det uendelige, indtil fristen for at brevstemme udløber 16. november.

»Der kommer noget useriøst og uforpligtende over valghandlingen, der nærmest kommer til at ligne en opinionsmåling, hvor folk uden ansvar kan give deres mening til kende,« siger Michael Böss, lektor på Institut for Æstetik og Kommunikation ved Aarhus Universitet, til avisen.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) ser derimod muligheden for at ændre sin brevstemme som en praktisk foranstaltning og en god service for de borgere, der ikke kan stemme på valgdagen.

»Jeg opfatter det som en ekstra og helt uproblematisk mulighed, vi giver vælgerne. Man kan jo undervejs ændre mening, for eksempel under indtryk af vælgermøder, medieomtale eller partilederrunder. Det synes jeg ikke er politisk overfladiskhed. Tværtimod,« skriver hun i en mail til Kristeligt Dagblad.

Ved kommunalvalget i 2009 var stemmeprocenten nede på 65 - den laveste valgdeltagelse i 35 år.

 

Dagens Gossip