Du kan dufte dig til den rette partner

Har du en sensitiv næse, der opfanger de skønneste dufte, men til gengæld også alverdens ubehagelige lugte, skal du ikke fortvivle. Du har nemlig en meget større chance for at vælge den rette partner i livet, hvis du bruger din næse korrekt.

Vidste du, at dit valg af kaffe afslører, hvem du er? Læs mere på madogbolig.dk

Den svenske champagneekspert Richard Juhlin har en helt særlig lugtesans, der gavner ham i mange henseender. Han mener, at hvis vi lærer at bruge vores lugtesans korrekt, vil mange flere finde den rigtige partner, og vi vil få færre skilsmisser.

- Over 80 procent af alle dyr finder faktisk deres mage ved hjælp af lugtesansen. Det gælder også vores nærmeste slægtninge, de store menneskeaber. Det viser sig, at vi ligesom dem har et enzym i vores spyt, der fungerer eller ikke fungerer med en eventuel partner, og som et splitsekund efter det første tungekys sender besked til hjernen om, hvorvidt der er nogen grund til at gå videre, forklarer Richard Juhlin.

Vidste du, at du også kan dufte dig til, om chokolade er ægte kvalitet? Læs mere på madogbolig.dk

Snyder du lugtesansen?

Lugtesansen er vigtig, når vi forelsker os eller lader os fascinere af andre menneske. Men ifølge Richard Juhlin lader vi os ofte snyde af personlighed, interesser og mest af alt af kunstige parfumer, der overskygger den menneskelige duft.

- Vi glemmer den biologiske del. Den genetiske kropsduft tjener også til at tiltrække den rette, men den camouflerer vi i en sky af kunstige parfumer. Når vi så endelig opdager, at kemien ikke er der, har vi nærmest allerede købt hus sammen, og så siger vi måske: ’Det gør ikke noget, det seksuelle ikke er på plads. Han er min bedste ven,’ men der skulle jo gerne være noget mere end en bedste ven i et parforhold, udtaler Richard Juhlin.

Vi skal ifølge champagneeksperten helst dufte så neutrale som muligt, og hvis du kan lide den biologiske duft hos hinanden, er der chancer for et godt match. Vil du imponere din udkårende, kan du også servere en gang østers eller trøfler. Sammen med duften af den, man elsker, er det nemlig de mest forførende dufte.

Af Line Sølvhøj Johansson, Mad & Bolig/NewsDesk Aller Media.

 

Dagens Gossip