Du kan veksle dit affald til kontanter - se her hvordan

Et par meter tagrende, nogle ledninger og en gammel rustfri stålhåndvask.

Sådan en portion vil typisk kunne indbringe mellem 100 og 150 kroner, hvis man smider det ud det rigtige sted.

Renovationsvirksomheden Stena Recycling har 18 filialer rundt omkring i landet. På dem, som modtager metal, er der penge at hente.

- Vi vil gerne slå et slag for, at alle de håndværkere og private, som for eksempel har en gammel rustfri stålhåndvask liggende, kan komme ned med den til os i stedet for at smide den ud, siger commercial manager hos Stena Recycling Martin Ibinger til Dagens.dk.

Metal har de senere år været i høj kurs. Præcis, hvad man kan få for sit metalaffald, afhænger af dagsprisen på børsen.

- Det bliver vejet, og man får dagsprisen på det. Der er nogle index, og vi justerer vores dagspriser efter dem og sælger tingene videre som råvarer. Så det handler selvfølgelig om, hvad vi kan få for dem, siger Martin Ibinger.

Virksomheden modtager batterier, ledninger, stålvaske, ståltagrender og også pantløse dåser, folk har hentet syd for grænsen. Man kan ikke få penge for sit daglige husholdningsaffald.

Du kan veksle skrotten for penge i Frederikshavn, Rødkærsbro, Rødovre, Horsens, Tilst, Vissenbjerg, Esbjerg, Herning, Roskilde, København S, Brøndby, Farum, Kolding, Randers, Køge, Nørresundby, Blommenslyst, Slagelse og Grenaa.

 

Dagens Gossip