Du undgår rumænsk hest i lasagnen

De svenske fødevaremyndigheder - Livsmedelsverket - holder mandag møde for at diskutere, hvordan kødskandaler kan stoppes i fremtiden, efter at der er afsløret rumænsk hestekød i færdigretten lasagne fra det svenske selskab Findus.

Hos virksomheden Fidus i Sverige er man også i gang med at diskutere sikkerhed og skærpet kontrol, men ifølge produktionsdirektør Henrik Nyberg skal danske forbrugere ikke være nervøse.

- Der er med garanti ingen problemer med hestekød i Danmark, siger han til Ritzau.

Findus overvejer nu, om de skal indlede en retlig proces mod den franske producent Comigel.

- Hvis det viser sig, at kødet kommer fra andre lande end Tyskland, Frankrig eller Østrig, er der tale om et aftalebrud. Kommer kødet fra Rumænien, har vi ikke fået det, vi har betalt for, og så indleder vi en retlig proces mod Comigel, siger Henrik Nyberg.

Fredag aften har den franske regering indkaldt repræsentanter fra kødindustrien til et krisemøde.

Imens er det franske bagmandspoliti i gang med at ransage to franske fødevarefirmaer, som er i centrum for en skandale om hestekød, der er solgt som oksekød i europæiske supermarkeder.

Politiet er mødt op hos Comigel og Spanghero, to fabrikker der specialiserer sig i dybfrostvarer, og som det berygtede hestekød har passeret igennem, skriver nyhedsbureauet AFP.

Comigel har tidligere oplyst, at hestekødet kom fra Rumænien, og det franske selskab siger, at det føler sig bedraget af de rumænske leverandører.

Det omtalte hestekød blev fundet i færdigmad fra det svenske selskab Findus.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip