Dubai har benådet fængselsdømt voldtægtsoffer

Den 24-årige kvinde var mandag morgen indkaldt til en høring i Dubai, og her blev hun ifølge den norske TV-station benådet.

Norges udenrigsminister, Espen Barthe Eide, bekræfter under en hurtigt indkaldt pressekonference i Oslo, at Marte Deborah Dalelv ikke længere er i fængsel.

»Hun er fri og kan rejse hjem, når hun vil,« siger udenrigsministeren og Norges ambassadør til De Forenede Arabiske Emirater uddyber:

»Marte har fået sit pas tilbage og kan forlade landet. Det er ikke besluttet, hvornår hun rejser,« siger ambassadør Åse Bjerke ifølge nyhedsbureauet NTB.

Det har ikke været muligt for NRK at få en kommentar fra Marte Deborah Dalelv selv, men kilder oplyser til stationen, at hun allerede kan være på vej ud af Dubai. Hun forlod retsmødet ad en bagvej ved 11-tiden dansk tid.

Marte Deborah Dalelv sagde søndag, at hun frygtede for mandagens retsmøde.

»Jeg har ingen anelse om, hvad der kommer til at ske i morgen. Jeg tør ikke en gang spekulere. Jeg er meget spændt,« sagde hun til avisen VG.

Marte Deborah Dalelv blev tidligere på måneden dømt for at have indtaget alkohol, at have dyrket sex uden for ægteskabet og for at have afgivet falsk vidneforklaring, da hun anmeldte en voldtægt.

Voldtægten fandt ifølge Dalelvs forklaring sted i marts under en firmatur til Qatar. Her blev hun angiveligt voldtaget af en kollega, og efterfølgende blev hun fyret fra møbelkæden The One Total Home Experience.

De Forenede Arabiske Emirater har sharialovgivning, og sagen om den norske kvinde har fået Udenrigsministeriets Borgerservice i Danmark til at advare danske kvinder mod at anmelde eventuelle voldtægter i emiraterne.

Tilbage i 2008 oplevede den australske kvinde Alicia Gali at blive fængslet i otte måneder for sex uden for ægteskab, efter at hun anmeldte en voldtægt under et besøg i De Forenede Arabiske Emirater. I december 2012 skete det samme for en britisk kvinde.

 

Dagens Gossip