Dyre hoteller til Dansk Melodi Grand Prix

Ifølge tal fra den seneste tHPI-opgørelse fra www.trivago.dk tyder det på at hotelpriserne er presset i vejret, når der i de næste to weekender afholdes sangkonkurrencer.

De gennemsnitlige hotelpriser i Danmark (947 kr.) har oplevet en lille stigning på 2 procent sammenlignet med marts 2013. Byer som Hjørring (686 kr.) og Helsingør (925 kr.) ligger dog meget under niveauet for samme periode sidste år. De to byer er faldet henholdsvis 20 og 11 procent.

I den anden ende af barometeret har specielt Løkken (+25%), Odense (+19%) og Varde (+13%) sørget for at holde niveauet oppe i forhold til 2013. København ligger i øjeblikket på en gennemsnitspris for marts på 992 kr., hvilket er 7 procent højere end sidste år. Det er desuden den dyreste marts for hotelovernatninger i København siden 2009.

Børnene slår de voksne i Odense

At hotelpriserne i Odense er steget i marts måned kan blandt andet skyldes Dansk Melodi Grand Prix. Når det årlige sangshow afgøres i den kommende weekend, ligger hotellerne i Odense hele 15 procent over gennemsnittet for den i forvejen dyre marts måned.

Weekenden efter, når børnenes MGP afholdes, er hotelpriserne dog endnu højere, og fans, familiemedlemmer og venner som ønsker at blive i Odense efter showet kan forvente at betale hele 24 procent mere end gennemsnittet for resten af måneden.

Ønsker man et weekendophold i Odense i marts måned, og kan man vente til en af de to sidste weekender, kan der være mange penge at spare på hotelværelset.

I øjeblikket ligger gennemsnitsprisen for et standard dobbeltværelse i Odense lørdag den 22. marts og lørdag den 29. marts henholdsvis 40 og 43 procent under niveauet for lørdag den 15 marts.

 

Dagens Gossip