Dyrenes Beskyttelse: Sig nej til foie gras og delfinshows

»Når vi er på ferie, så er det oftest der, vi kan opleve lidt ud over det sædvanlige, men selvom det kan virke uskyldigt at svømme med delfiner, se en dansende bjørn eller ride på kameler, så kan man altså risikere, at man er med til at støtte dyremishandling,« siger Tina Engberg, kommunikationschef i Dyrenes Beskyttelse.

Hun pointerer, at de vilde dyr, der bliver brugt i turistindustrien, ofte er flokdyr med en særlig adfærd og særlige behov, som ikke kan udleves i fangenskab. Samtidig kan kontakten med mange tusinde forskellige turister være en stor stressfaktor for dyrene. Derfor bør man som oplyst dansker være opmærksom på, hvordan dyrene har det, hvis man får lyst til at være med i aktiviteter med dyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.

»Der er nogle ting, som vi mener, man helt skal holde sig fra, lige meget hvad. Hundekampe, tyrefægtning, hanekampe og så videre, det er regulær dyremishandling, hvor dyrene tydeligt lider,« siger Tina Engberg og uddyber:

»Helt overordnet kan man jo lytte til sin fornuft og mavefornemmelse og undersøge, hvordan dyrene har det. Hvis man skal ud at ride på eksempelvis kameler eller heste, så tjek først, om dyrene ser ud til at have det godt, og om de har skygge, vand og pauser.«

Hun henviser til, at man på foreningens hjemmeside også kan downloade en guide, der kan hjælpe danskere til at styre udenom retter som levende fisk, hajfinnesuppe eller foie gras.

 

Dagens Gossip