Dyrenes beskyttelse slår alarm: Det vælter ind med misrøgtede dyr

I denne tid modtager Dyrenes Beskyttelse dagligt papkasser fulde af killinger og katte, hvis ejere er blevet trætte af dem.

Men der kommer også hunde, kaniner og andre familiedyr ind, som er blevet “dumpet” af ejerne.

Det koster organisationen dyrt i dyrelægeregninger og pleje.

"Det virker som om, dyrene generelt er dårligere, når vi får dem ind i år, i forhold til tidligere år", fortæller internatleder Rikke Christensen-Lee fra Dyrenes Beskyttelses Roskilde Internat.

I denne uge har internatet blandt andet fået en kat med skelet hud, en kasse med fire killinger med mider i øjne og ører og en hund, der stod bundet med en tøjsnor uden for en dyrelægeklinik ind.

Hunden havde meget filtret pels, dårlige tænder og en kæmpe tandbyld, som den har haft et stykke tid med store smerter.

"De mange syge dyr, som vi får ind i år, betyder en kraftig belastning på alle Dyrenes Beskyttelses 12 internater. Dyrene skal ofte isoleres og have særlig pleje. Medarbejderne og alle vores frivillige har meget travlt denne sommer med at tage sig af de mange dyr. Killinger, der er syge, kan ikke komme ud i plejefamilier, så der er stort set fyldt op overalt. Der skal jo også være plads til de mange raske dyr, der venter på at få en ny chance i et nyt hjem,” siger Rikke Christensen-Lee.

Sidste år havde Dyrenes beskyttelse udgifter for næsten 11 millioner kroner til dyrelægebehandlinger alene. Oven i det kommer udgiften til drift af internater.

I alt brugte organisationen omkring 40 millioner kroner på at hjælpe familiedyr i nød.

I øjeblikket tyder alt på, at omkostningerne for 2014 bliver langt højere.

Billederne nedenfor er af dyr, som er kommet ind på internatet Roskilde. Der advares mod stærke billeder.

 

Dagens Gossip