E-bøger hitter hos danskerne

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der blev downloadet 1,3 millioner e-bøger fra folkebibliotekerne i 2012, og det er over fire gange flere e-bogdownloads end i 2011.

Danskerne bruger i det hele taget i stigende grad bibliotekerne til downloads. Sidste år røg antallet af downloads, inklusive streaming af eksempelvis film og musik, op på 14 millioner, svarende til en stigning på 16 procent i forhold til året før.

I takt med at danskerne har kastet sig over bibliotekernes online-tilbud, er det gået tilbage for udlånet af fysiske bøger og musik. Udlånet af fysiske materialetyper lå i 2012 på 42 millioner, og det er et fald på fem procent set i forhold til udlånet i 2011.

Stigningen i antallet af downloads hænger ifølge Danmarks Statistik sammen med, at der nu står en eller flere tablets eller ebog-læsere i de danske hjem. Næsten hver fjerde familie havde mindst en af maskinerne i 2012, sammenlignet med 11 procent i 2011. Samtidig har folkebibliotekerne øget udbuddet af e-bøger markant, sidste år kunne man derfor vælge mellem 1,1 million forskellige e-bøger på landets biblioteker.

Langt hovedparten af bibliotekernes elektroniske udlån udgøres dog af film og musik. I 2012 var tre ud af fire downloads enten en film eller et album.

 

Dagens Gossip