E-boks finder bruger nummer 4 million i dag

Den digitale postboks e-Boks så dagens lys i 2001, og det tog knap ni år at nå de første to millioner danske brugere. De næste to millioner er til gengæld kommet på rekordfart i løbet af kun fire år. I dag kan e-Boks administrerende direktør, Henrik Andersen, ønske tillykke til bruger nummer fire million.

Der er i alt omkring 4,6 millioner danskere over 15 år, som er den målgruppe, e-Boks henvender sig til. Og mere end 85 procent af dem har nu oprettet sig som brugere af e-Boks. Dermed har det digitale Danmark nu nået en milepæl.

- I praksis er vi nu dér, at hvis man standser 10 tilfældige danskere over 15 år på gaden, vil otte eller ni af dem have en e-Boks. Så vi er tæt på at have ’pladen fuld’, fortæller Henrik Andersen.

Vil have post fra Skat i e-Boks

En ny brugerundersøgelse fra Epinion viser, at tilfredsheden med e-Boks stiger i takt med mængden af post, der modtages digitalt. Danskernes ønske lyder derfor på flere digitale afsendere – både private og offentlige.

I toppen på listen over virksomheder, som brugerne savner at kunne få post fra via e-Boks, ligger Skat, Sygesikringen danmark samt forsikringsselskaberne Alka og Codan.

Hele 46 procent af respondenterne i Epinions undersøgelse har svaret, at mere post eller flere afsendere vil være afgørende for, at de vil logge ind oftere i e-Boks. Derimod er det kun 11 procent, der peger på, at hyppigere påmindelser via e-mail vil have betydning.

 

Dagens Gossip