E-cigaretter forbydes hos Kolding Kommune

Nu er e-cigaretter også blevet forbudt indendøre hos Kolding Kommune. Forslaget skulle til afstemning i går i økonomiudvalget. Ni medlemmer i økonomiudvalget stemte for, mens Søren Rasmussen og Molle Lykke Nielsen, begge fra Dansk Folkeparti, stemte imod.

Forslaget er ikke fremsat af politikerne, men derimod medarbejdere og blandt andet Hovedudvalget.

Baggrunden for at indføre forbud mod e-cigaretter kommer efter Sundhedsstyrelsen den 10. marts udsendte en anbefaling om, at e-cigaretter ikke bør bruges indenfor.

- Problemet er vel nærmest, at nogle af de væsker, der bruges til e-cigaretter, ikke har en varedeklaration. Så når vi ikke ved, hvad der er i røgen, så kan det sidestilles med passiv rygning. Og det er vel efterhånden en trend, at de der ryger e-cigaretter, tror at det er helt legalt at ryge indenfor, siger borgmester Jørn Pedersen, til Dagens.dk.

Han tilføjer, at det er en tilføjelse til rygepolitikken hos Kolding Kommune:

- I mange år har rygning været forbudt indendøre. Hvorfor skal vi så genindføre røgen via e-cigaretter, slutter borgmester, Jørn Pedersen.

Molle Lykke Nielsen (DF), der er medlem af økonomiudvalget, mener at grænsen er nået for, hvad politikerne skal blande sig i:

- Det er småtterier og det er jo ikke dokumenteret, at e-cigaretter er farlige. Derfor mener jeg ikke, vi som politikere skal ind og forbyde det. Jeg har desuden ikke hørt nogen hos kommunen, der har klaget over e-cigaretter. Så jeg synes, det er petitesser vi bevæger os ud i, siger Molle Lykke Nielsen til Dagens.dk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip