E-cigaretter nærmer sig danske butikker

Europa-Parlamentets Folkesundhedsudvalg har således vedtaget, at e-cigaretter skal reguleres gennem medicinlovgivningen, og det åbner for, at medlemslandene på længere sigt får mulighed for at lave forsøg med e-cigaretter, inden de kan markedsføres.

Forud for onsdagens afstemning i udvalget fastslog europaparlamentsmedlem Christel Schaldemose (S), at e-cigaretter bør sælges på apoteker og i almindelige butikker som håndkøbsmedicin.

»Jeg synes, damperne (rygere af e-cigaretter, red.) har krav på at vide, hvad der er af stoffer i e-dampen. Det vil blive klarlagt, hvis det blev solgt som håndkøbsmedicin, fordi der så skal ligge en faglig vurdering af produktet,« sagde hun.

Hun påpeger, at e-cigaretterne også bruges til afvænning:

»Der er mange, der bruger e-cigaretterne som afvænning. Derfor vil det være naturligt at sælge det som håndkøbsmedicin, som tilfældet er med nikotintyggegummi og nikotinplastre.«

Beslutningen på Folkesundhedsudvalget er ikke endelig, men blot parlamentets holdning i spørgsmålet. Det ventes, at hele parlamentet skal stemme om det til september, og så skal der forhandles med ministerrådet om sagen.

Lige nu er der forskellige regler i landene, hvor butikker i Danmark eksempelvis ikke må sælge flydende nikotin til e-cigaretterne, mens det i Sverige og Storbritannien er lovligt.

 

Dagens Gossip