Edward Snowden tordner mod amerikansk menneskejagt

»Mens offentligheden har støttet mig i afsløringerne af dette hemmelige system af uretfærdighed, så har den amerikanske regering svaret med en udenretslig menneskejagt, der har kostet mig min familie, min frihed til at rejse og min ret til at leve i fred uden at skulle frygte for ulovlig aggression,« skriver Edward Snowden i brevet, der er skrevet på spansk og udateret, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den amerikanske whistleblower indikerer i brevet, at afsløringerne af USAs aflytning af flere EU-kontorer ikke nødvendigvis bliver det sidste, vi hører fra ham.

»Jeg er fortsat fri og i stand til at offentliggøre information, der er i offentlighedens interesse,« skriver Edward Snowden.

»Ligegyldigt hvor mange dage der er tilbage af mit liv, så vil jeg fortsat være dedikeret til kampen for retfærdighed i denne ulige verden. Hvis nogle af de kommende dage kan yde et godt bidrag til den fælles interesse, så kan verden takke Ecuadors principper for det,« fortsætter Edward Snowden.

Rafael Correa har i flere omgange, senest mandag, sagt, at Ecuador vil overveje at tilbyde Snowden politisk asyl, hvis der kommer en anmodning fra amerikaneren.

Mandag skriver flere internationale medier dog, at Snowden har søgt om politisk asyl i Rusland, men det afviser en række russiske medier.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har dog sagt, at Snowden »skal stoppe sit arbejde, der sigter mod at skade vores amerikanske partnere«, hvis han vil blive i Rusland.

 

Dagens Gossip