Efter atletikskandaler: Rusland lover at udrydde doping

Doping vil være et overstået kapital i russisk atletik i nær fremtid, og man skal fremover ikke længere forbinde Ruslands atletikudøvere med forbudte stoffer.

Sådan lyder den bombastiske melding fra præsidenten for det russiske atletikforbund (VFLA), Valentin Balakhnichev, i kølvandet på en række dopingsager, der har ramt sporten i det store land.

- VFLA tager omkring 4000 dopingtest hvert år. Intet forbund i verden har så omfattende et antidopingprogram, forklarer Valentin Balakhnichev ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg garanterer, at i nær fremtid, når vi har været igennem denne vanskelige proces, er vores hænder rene.

Seneste sag handler om den olympiske mester i kapgang, Elena Lashmanova, der er i gang med at afsone en toårig dopingkarantæne, men alligevel fik lov at stille op ved en konkurrence tidligere på ugen.

Den slags ser man ikke mildt på i det internationale atletikforbund (IAAF). Det russiske forbund er i gang med at undersøge sagen.

- IAAF har allerede henvendt sig, og på mandag skal vi indsende noget dokumentation. Det retter vi os efter, siger Balakhnichev.

20 russiske kapgængere er blevet straffet for dopingforseelser i de seneste seks år. De trænede alle under den samme træner i det olympiske træningscenter i Saransk.

- Trænerne har et endnu større ansvar end udøverne. De skal mere aktivt sørge for, at dopingkontrollerne bliver ført ud i livet. Men vi skal koncentrere vores fokus på enkeltpersoner og ikke specifikke sportsgrene, siger atletikpræsidenten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip