Efter dagpengestop: Hver fjerde kommer i arbejde

Knap 48.000 arbejdsløse har nu mistet retten til dagpenge, siden de strammere dagpengeregler trådte i kraft i 2013. 13.000 af dem, eller mere end hver fjerde, er kommet i arbejde.

Det viser en ny opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering over den aktuelle forsørgelsesstatus for ledige, der har opbrugt retten til dagpenge fra januar 2013 til oktober 2014, skriver Avisen.dk.

Ifølge Verner Sand Kirk, der er direktør for A-Kassernes Samvirke, gennemhuller de nye tal teorien om, at flere kommer i arbejde, hvis bare man presser dem hårdere.

- Det er et bedrøveligt lavt tal. Beskæftigelsesandelen er ringere end før dagpengereformen. Før stramningerne var der kun et par tusinde, som ikke kom i job før udløbet af dagpenge, siger han til Avisen.dk.

Sammen med De Radikale og Dansk Folkeparti vedtog den tidligere borgerlige regering i 2010 en halvering af dagpengeperioden fra fire til to år samt en fordobling af genoptjeningsretten.

35.000 af de ledige, som er faldet for den forkortede dagpengeperiode, er ikke kommet i arbejde.

De fleste er havnet på enten kontanthjælp eller den såkaldte arbejdsmarkedsydelse, mens 4700 personer nu står helt uden job eller nogen form for offentlig forsørgelse.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Ole Hækkerup, er enig i, at kortere dagpengeperiode ikke presser flere i arbejde.

Han glæder sig dog over, at 22 procent af de udfaldsramte er blevet "samlet op" af den særlige arbejdsmarkedsydelse.

Regeringen har erkendt, at de midlertidige ekstra ydelser ikke løser problemet og har derfor nedsat en dagpengekommission, som skal bane vej for en ny reform.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip