Efter fejlmålinger: DR dropper exitprognoser

DR vil fremover holde sig fra at benytte valgstedsmålinger og exitprognoser i forbindelse med et kommunalvalg, siger DR's nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup.

- DR lavede en meget stor fejl på valgdagen. Vi viderebragte meget fejlagtige oplysninger i vores exitprognoser og exitpolls, siger Ulrik Haagerup til DR Nyheder.

- Vi har derfor besluttet os for, at vi fremover ikke vil bruge hverken exitpolls eller exitprognoser i forbindelse med kommunalvalg, fortsætter han.

På kommunalvalgdagen bragte DR valgstedsmålinger og exitprognoser, der blandt andet viste, at Socialdemokraterne stod til at få et meget dårligt valg, og at Venstre ville blive landets største parti i de 98 kommuner.

Det endelige valgresultat viste dog et noget andet. Socialdemokraterne fik 29,5 procent af stemmerne, mens Venstre blev det næststørste med 26,6 procent af stemmerne.

Det er endnu ikke besluttet, om det samme kommer til at gælde for folketingsvalgene, hvor det ifølge DR Nyheder er nemmere at lave kvalificerede exitprognoser.

/ritzau/

 

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip